Portefeuille: Klimaat

Dat het klimaat verandert, weet iedereen. Dus ook Breda moet zich instellen op de effecten daarvan en erger voorkomen door uitstoot stapsgewijs te verminderen. We kijken daarbij naar wat écht effect heeft, maar ook betaalbaar is. De Bredase VVD is voor een stapsgewijze en realistische transitie naar duurzaamheid. Zonder onze inwoners op onnodige kosten te jagen. Effectiviteit in de veranderingen staat voorop. We houden het hoofd koel en maken weloverwogen beslissingen.

Portefeuillehouder: Sven Planken

Actiepunten

  • De energietransitie begint bij isoleren. Daarom wil de Bredase VVD meer budget vrijmaken om isolatiemaatregelen te stimuleren en toegankelijk te maken voor alle inwoners. Ook wil de Bredase VVD onderzoeken hoe een isolatiefonds kan worden opgezet om isolatiemaatregelen te financieren.
  • We willen dat de gemeente helpt om inwoners verder te verleiden om zonnepanelen en warmtepompen aan te schaffen. Dit kan in de vorm van voorlichting maar eventueel ook met een fonds.
  • Nieuwe bouwplannen zijn klimaatbestendig, waarbij we ontwikkelaars aanmoedigen gebruik te maken van duurzame materialen en duurzame warmte-oplossingen.
  • We maken Breda klaar voor alle weertypen. Van extreme hitte tot grote hoeveelheden regen. We zetten daarom in op meer groen, meer ruimte voor water, voor schaduw en voor afvoer van regenwater.
  • De gemeente besteedt, waar kan, duurzaam aan. Dit geldt voor producten, maar ook voor dienstverlening.
  • Wat goed is blijft. Breda beschikt bijvoorbeeld over een groot gasnetwerk. Dat behouden we voor groen gas en in de toekomst voor waterstof.

Bekijk alle portefeuilles