Martijn Meeuwissen nieuwe fractievoorzitter Bredase VVD

Datum: 22 augustus 2023

Martijn Meeuwissen is door de fractie van de Bredase VVD unaniem verkozen tot nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt daarmee Eddie Förster op, die eerder door de fractie werd voorgedragen als wethouder. De 26-jarige Bekenaar werkt in het dagelijks leven als directieadviseur bij de Nederlandse Arbeidsinspectie en woont samen met zijn vriendin in Prinsenbeek. Sinds 2021 is hij lid van de Bredase VVD-fractie. Eerst als burgerraadslid, waarna hij in 2022 met ruim 1700 voorkeurstemmen verkozen werd als raadslid. Meeuwissen: “Ik kijk er erg naar uit om, ook in deze rol, mijzelf in te zetten voor een veilig, bereikbaar en ambitieus Breda. En om samen met de inwoners en ondernemers onze wijken en dorpen nóg mooier maken. Met deze gemotiveerde fractie heb ik alle vertrouwen in de komende jaren.”

Als raadslid heeft Meeuwissen de portefeuilles mobiliteit, parkeren en asiel. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met het sneller aan de slag krijgen van statushouders, de verbetering van verkeersveiligheid bij scholen en het oplossen van locatieproblemen van sportverenigingen in Prinsenbeek.

Eddie Förster: “Met Martijn als nieuwe fractievoorzitter kan ik het stokje gerust overdragen. Hij is leergierig, scherp in het debat maar snapt ook dat goede samenwerking essentieel is om in de politiek zaken te kunnen bereiken.”

Voorzitter van de Bredase VVD Niek Lobé: “Ik ben er trots op dat Martijn de stap naar voren zet om als fractievoorzitter aan de slag te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij over de juiste vaardigheden en eigenschappen beschikt om constructief en breed het verhaal van de Bredase VVD te vertellen en samen met de fractie het goede te doen voor onze inwoners!”

Stel ons jouw vraag