Plan van aanpak Toekomstbestendige bedrijventerreinen gepresenteerd!

Datum: 12 juli 2023

Ons mooie Breda en haar dorpen heeft prachtige bedrijven die goed zijn voor maar liefst 110.000 banen. Ruim 30% van deze banen bevindt zich op onze bedrijventerreinen.
“We zijn hier enorm trots op, maar er leven ook grote zorgen onder onze ondernemers als het gaat om uitbreiding en groei binnen onze bestaande bedrijventerreinen” aldus Catharina Hoevenaars – Bezemer, woordvoerder bedrijventerreinen Bredase VVD

Het is belangrijk dat we hier rekening mee houden. En we staan natuurlijk voor de belangrijke opgave om samen met de ondernemers de bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. Hierbij wordt niet alleen ingezet op het beter benutten van de terreinen maar de basis wordt ook op orde gebracht. Dat betekent schoon, heel en veilig maar dat gaat ook over de gezondheid van onze medewerkers, de voorzieningen en de organisatiegraad van bedrijventerreinen en ondernemers. Uiteraard houden we ook rekening met de complexe opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en het bereikbaar houden van onze terreinen. De focus voor dit plan ligt echter bij de basis, daar begint het immers en wat misschien wel het belangrijkste punt is, hier kunnen we vandaag mee aan de slag!

Samen met ondernemers
Waar de Bredase VVD in het bijzonder haar waardering over uitspreekt zijn de uitgangspunten die als basis zijn genomen voor de uitwerking van het plan. Dit is namelijk samen met de ondernemers gedaan, met de bedrijventerreinverenigingen en vastgoedeigenaren en de overige betrokkenen.
Wat begon met een motie om vorm te geven aan de wensen en behoeften van de ondernemers is nu uitgemond tot een concreet plan van aanpak wat onze bedrijventerreinen klaar maakt voor de toekomst. Daar zijn we trots op!

Het hele plan lezen? Klik hier!
Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij onze woordvoerder Bedrijventerreinen Catharina Hoevenaars – Bezemer

Foto van Tonny Presser/Pix4Profs

Stel ons jouw vraag