Overlast Mgr Nolensplein moet aangepakt worden!

Datum: 22 september 2023

De Bredase VVD is recent benaderd door een aantal ondernemers en bewoners van het Mgr Nolensplein in de Heuvel. En wij zijn erg geschrokken van wat zij ons vertelden. Overlast van hangjongeren, vernielingen, brandstichting, vuurwerk, straatraces, inbraak, bedreigingen en drugs dealen zijn aan de orde van de dag op het plein. Ondanks dat bewoners en ondernemers met diverse instanties en de gemeente in contact zijn neemt de overlast en het gevoel van onveiligheid alleen maar toe in plaats van af. De maat is vol en er moet hier echt iets gaan gebeuren om de overlast structureel tegen te gaan en te voorkomen dat dit stukje Breda wat eigenlijk zo veel potentie heeft nog verder verloedert.

Hierom heeft onze woordvoerder veiligheid Mariken tijdens het vragenhalfuur van de debatraad op 21 september hierover vragen gesteld aan de burgemeester. De burgemeester gaf aan de signalen serieus te nemen en te gaan kijken welke verdere acties er mogelijk zijn om de overlast op het plein tegen te gaan. De Bredase VVD zal de situatie nauwlettend blijven volgen en zeker weer aan de bel trekken indien de overlast niet afneemt. Wij roepen bewoners en ondernemers op om overlast altijd te melden bij de gemeente.

Meer weten of ons iets laten weten over de situatie op en rond het Mgr Nolensplein? We horen graag van u via m.voermans@vvd-breda.nl.

Stel ons jouw vraag