Eddie Förster nieuwe wethouder Bredase VVD!

Datum: 11 juli 2023

Na de aankondiging van het vertrek van wethouder Daan Quaars, draagt de Bredase VVD nu de nieuwe wethouder voor. Fractievoorzitter Eddie Förster neemt het van hem over. Förster heeft een economische studie gedaan aan de Universiteit van Tilburg en werkt inmiddels al ruim 10 jaar in het bedrijfsleven. Hij gaat zich bezighouden met stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening, leefbaarheid en veiligheid, jeugd en sport. Daarnaast wordt hij tweede wethouder Verbeter Breda en NAC.

Eddie Förster: “We nemen met Daan afscheid van een geweldige wethouder die de afgelopen jaren echt het gezicht is geworden van de Bredase VVD. Het is een ongelofelijke eer dat de fractie mij heeft voorgedragen om zijn plek in te gaan nemen in het college. Ik kijk er naar uit om het goede te gaan doen voor onze wijken en dorpen vanuit een andere politieke positie”.

Boaz Adank: “Met Daan verliezen we niet alleen een zeer gewaardeerde collega, maar ook iemand die al bijna 20 jaar elke dag met een enorme dosis enthousiasme, inspiratie en creativiteit voor ons Breda aan de slag is. Tegelijkertijd zie ik uit naar de samenwerking met Eddie. Eddie heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een sterk debater met passie voor de stad en onze dorpen. Hij versterkt het college met zijn energie en nieuwe inzichten.”
Eddie Förster is gekozen na een zorgvuldig doorlopen intern proces. Niek Lobé, de afdelingsvoorzitter van de Bredase VVD, heeft dit begeleid. Niek Lobé: “Ik ben trots op de manier waarop de fractie tot een besluit is gekomen en heb er alle vertrouwen in dat Eddie het goede doet voor onze stad en dorpen. In de gesprekken die ik breed heb gevoerd voel ik veel draagvlak voor Eddie als wethouder. Als VVD team blijven we werken voor onze inwoners en ondernemers.”

Stel ons jouw vraag