Bezoek met minister Conny Helder aan Visio in Breda

Datum: 3 november 2023

Deze week bracht een delegatie van de Bredase VVD samen met Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport en Tweede kamerlid Judith Tielen een bezoek aan een van de Bredase vestigingen van Visio. Visio ondersteunt mensen met een visuele beperking.

Het wordt al snel duidelijk dat alles bij Visio draait om mensen met een visuele beperking zo breed en zo goed mogelijk te ondersteunen om een zo zelfstandig mogelijk bestaan te leiden. Deze zelfredzaamheid is iets wat bij de VVD ook hoog in het vaandel staat en waar wij in zorgvraagstukken waar mogelijk altijd zo veel mogelijk op inzetten.

We kregen een rondleiding door de recent gerenoveerde locatie aan de Heerbaan. Hier hebben ze zich gespecialiseerd in het stellen van diagnoses, advies en begeleiding van slechtzienden in alle leeftijden. Verschillende voorbeelden van hoe Bredase inwoners met een visuele beperking geholpen worden komen voorbij.

Minister Conny Helder was zeer geïnteresseerd in de verhalen van de medewerkers: “Ik realiseer me heel goed hoe belangrijk het werk wat hier gedaan wordt is en hoeveel meerwaarde het heeft. Mensen moeten altijd zo veel mogelijk hun talenten blijven inzetten en Visio levert daar een mooie bijdrage aan.”

Ook voor de Bredase VVD fractie was het een waardevol bezoek:

Onze woordvoerder arbeidsmarkt Catharina- Hoevenaars: “Wat ik erg interessant vond is dat Visio ook een helpende hand biedt bij het aan het werk krijgen en houden van mensen met een visuele beperking. Ik zie wel kansen in het nog meer benutten van de verbinding met werkgevers!”
Onze woordvoerder toegankelijkheid Tanja Gommers: “Mooi om in de praktijk te zien waar Visio voor staat, de wereld van mensen met een visuele beperking groter maken en daar hebben we allemaal een rol en een verantwoordelijkheid in. Als overheid is het goed om oog te hebben voor de toegankelijkheid van alle publieke gebouwen en openbare ruimte.”

Stel ons jouw vraag